Benvinguts · Bienvenidos · Welcome · Bienvenue · Benvenuto · Willkommen

Cookies

By 18:16 , , ,

Com ja diu el subtítol del blog....Benvinguts al món de la Pastisseria Creativa!!

Primer de tot dir-vos, que estaré encantada que compartir amb tots vosaltres aquesta nova experiència; una experiència que està plena d'il·lusions i de projectes de futur.
Amb la vostre companyia ja hauré complert una d'aquestes il·lusions.
Bé no m'enrotllo més i anem al que ens interessa....ELS DOLÇOS!!!

En aquesta primera entrada començarem per una recepte senzilla a l'abast de tothom, grans i petits, sobretot als peques, que els hi encanta embrutar-se les mans.... (mames, feu veure que no heu llegit res...)

Us presento els COOKIES:






















A la imatge podeu veure el procés...a la segons fotografia es veu clarament que ja s'acosta algú per poder fer queixalada en una d'aquestes galetes... (jo mateixa, mea culpa)

A continuació us deixo la recepta per qui vulgui començar en el món "Sweet"

Ingredients:
150 grs. de farina (si pot ser de reposteria millor)
1/2 culleradeta de Bicarbonat
1/2 culleradeta de Sal
125 grs. de mantega (pomada)
75 grs. de sucre blanc
75 grs. de sucre moreno
1 ou
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla (essència no! extracte)
100-150 grs. de xocolata "chips" per fornejar, blanca o negre

Preparació:
Batre la mantega amb els 2 sucres fins que quedi una barreja homogènia. Tot seguit afegir en dos torns la farina, el bicarbonat i la sal. Sobretot! S'ha de tamissar, molt important. I ho barregem. Feu servir al començar la velocitat suau de les varilles o de la Kitchen Aid. Després afegim l'ou i l'extracte de vainilla i tornem a barrejar. I per últim i el més important, les "chips" de xocolata negre o blanca (aquí trieu vosaltres). Un cop fet, barrejar-ho molt bé amb una espàtula perquè quedi tot completament integrat a la massa.
Aquesta massa s'ha de deixar reposar a la nevera (unes 12 hores), tapat amb paper film per contacte.

12 hores després...

Precalentem el forn a 190º.
Traiem la massa de la nevera i amb l'estri de fer boles de gelats anem fent boletes i les col·loquem a la safata del forn, prèviament hi haurem posat paper de forn.
Us recomano que deixeu bastanta separació entre boleta i boleta, ja que es van fer grosses i sinó s'enganxaran!
Quan les tingueu a la safata, ho poseu al forn a 190º uns 8-10 minuts.
Transcorregut aquest temps ho deixeu reposar uns minuts dins la mateixa safata i després les deixeu refredar sobre una reixa (podeu fer servir la mateixa del forn).

Consells i "truquillus":
Tots els ingredients que surten de la nevera han d'estar a temperatura ambient (ous, mantega, etc.)
En comptes de fer servir el sucre moreno, podeu fer servir el sucre Muscovado, ÉS UNA PASSADA DE BO! (ara, també és una mica car...)
Les "chips" de xocolata han de tenir un màxim del 50% de cacao, ja que sino es cremen i llavors notarem aquell regust...i així ens quedaran senceres.
I per últim! Una vegada hàgiu fet les boletes de xocolata les podeu posar una estona al congelador (sense que es toquin entre si) i tot seguit les poseu dins una bossa hermètica de congelador i que durin!! Això us podrà anar bé, per si un dia voleu fer un esmorzar o un berenar en un moment. Només les haureu de treure del congelador i cap al forn!! Quedareu com uns/es reis/nes!!

I per acabar, i tallar el rollo (que deu ni do!), dir-vos que em podeu consultar qualsevol tipus de cosa, ja sigui de la recepte, d'on comprar ingredients, em podeu enviar un mail al formulari de baix el blog i us contestaré volant!!

Us ha agradat la primera entrada del blog?

Petons!!



You Might Also Like

3 comentaris

  1. Ei! Aquest matí he tingut la sort de provat-les i estan d'escàndol.

    Felicitats i molta sort!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Manel!! Ja em presentaré al despatx amb una fornada sencera per 4R!! ;)

      Elimina
  2. Fan bona cara! haure de probarles... Jo tambè he comensat un blog fa poc passat-hi! http://lacuinetadelarous.blogspot.com.es/

    ResponElimina