Benvinguts · Bienvenidos · Welcome · Bienvenue · Benvenuto · Willkommen

Pasta de croissant

By 13:00 , , , , ,

Hola Sweets!

De moment estic en línia; aquesta és la segona entrada de la setmana. Si tot va bé, o almenys és aquesta la meva intenció, publicaré dos cops per setmana: els dimarts i els divendres.
Així tindreu el cap de setmana per fer les receptes...jejeje.

Amb la recepta d'avui, podreu fer uns esmorzar que no us aixecareu de la taula fins a l'hora de dinar. Us ho prometo, a casa va durar de Nadal a Sant Esteve...
A més a més, no només podreu fer un tipus de pasta, si no que teniu moltíssimes possibilitats. I ja us dic jo que els de casa estaran encantadíssims de la vida.

Avui us ensenyaré a fer la pasta de croissant; perquè dic pasta?
Doncs perquè és la base, això vol dir que no només podreu fer croissants... ja ho veureu en la propera entrada, de moment avui, farem la pasta.


PASTA DE CROISSANT
Ingredients
500 grs de farina (mitja força)
2 culleradetes de cafè de sal
30 grs de sucre
10 grs de llevat fresc
150 ml de llet (tèbia)
180 ml d'aigua (tèbia)
400 grs de mantega

Preparació
En un bol desfem el llevat fresc amb la llet i l'aigua.
Afegim el sucre i la meitat de la farina.
Afegim la resta de farina barrejada amb la sal.
Formem una pasta i la deixem reposar a la nevera tota la nit tapada amb paper film transparent.
Traiem la pasta una hora abans de començar a treballar.
Colpegem la mantega amb un rodet, col·loqueu el mateix paper de la mantega a sota o un paper de forn, per donar-li forma de quadrat; més o menys amb un gruix d'un centímetre i mig.
Enfarinem la superfície de treball abans de posar-hi la pasta, sense passar-nos.
Amb el rodet, estenem la pasta en forma de rectangle.



Col·loquem la mantega a sobre d'una de les meitats de la pasta. Dobleguem la segona meitat de la pasta sobre la mantega i enganxem les vores.
Donar-li 1/4 de volta.
Tornar a estendre la pasta en un rectangle de la mateixa mida. Dobleguem la pasta en dos.
Donar-li 1/4 de volta.



Tornem a estendre, dobleguem i donem un altre 1/4 de volta.
Deixem reposar uns 20 minuts i tornem a estendre de nou, dobleguem i donem el 1/4 de volta.



Deixem reposar la pasta a la nevera ben embolicada amb film (el paper film evita que es formi una crosta a sobre la pasta) una hora abans de fer-la servir.


Fins la setmana que ve!!

Petonassos,

You Might Also Like

0 comentaris