Benvinguts · Bienvenidos · Welcome · Bienvenue · Benvenuto · Willkommen

Pastís Fondant (per un aniversari)

By 19:33 , , , , , , , , , , , ,

Bon dia Sweets!

Avui us presento el pastís fondant d'aniversari que vaig haver de fer per dissabte passat, era per una persona que li encanta fer Punt del Coixí, per això el motiu del pastís... ;) I a més a més feia 80 anys! Això no es diu cada dia!
La base del pastís és molt simple, tot i que quan es decora amb fondant s'ha d'intentar que no hi hagin farcits amb cremes, nates, etc. Ja que correm el risc de que amb el pes del fondant s'enfonsi, i després de tanta feina qualsevol se la juga!!


(Estic molt contenta del resultat final! A més la cara de la persona quan el va veure no té preu...)

A continuació us detallo la recepta de la base:

PA DE PESSIC "TORTA"
Ingredients:
6 ous
200 grs de sucre
85 grs de farina
85 grs de maizena
30 grs de cacau pur en pols (jo vaig posar-hi del 100%)

Preparació:
Primer de tot s'han de separar els rovells de les clares de tots 6 ous.
En un bol muntem els 6 rovells amb el sucre fins a blanquejar. En un altre bol, muntem les 6 clares a punt de neu.
Tamisem la farina, la maizena i el cacau i ho afegim a la barreja dels rovells i el sucre; ho barregem tot, i quan estigui tot integrat afegim les clares muntades a punt de neu. Barregem MOLT a poc a poc per no trencar el punt de neu de les clares.
A continuació, untem un motlle amb mantega i farina (jo i poso paper de forn també) i aboquem la massa. 
I per últim ho introduïm al forn a 180º durant uns 20 minuts (aprox.)

Fàcil eeee!!!! :)

Una vegada tenim fet el pa de pessic s'ha de deixar refredar, un cop fred el podrem tallar per posar-hi el farcit. A mi em va quedar d'uns 4 cms d'alçada i el vaig partir per la meitat amb una lira. El farcit era de ganache de xocolata aromatitzada amb menta. Espectacular!! Semblava un "After Eight"!!! Mmmmm...

I per últim a fer volar la imaginació i a decorar amb fondant!!!!


(Aquí teniu algunes fotos amb detalls més concrets del pastís, tot està fet amb Fondant)

"Truquillus"
Una vegada heu deixat refredar DEL TOT el pa de pessic després de treure'l del forn, el podreu tallar perfectament amb un ganivet o amb una lira. Jo recomano lira si heu de fer bastantes capes, amb aquest estri queda perfectament recta. De totes maneres es pot fer amb un ganivet llarg i intentant tallar recta... :)
Poseu el farcit que vulgueu si no l'heu de decorar amb fondant, sinó, ja us he comentat que res de nates o cremes.
El deixeu a la nevera fins l'endemà, d'aquesta manera tots els aromes s'uniràn i el pa el pa de pessic quedarà més impregnat dels farcits que hàgiu posat.
A més a més, per decorar-lo amb fondant va molt bé, ja que si feu un pastís amb 3D haureu de fer la forma amb el pa de pessic fent servir el cap ;) i el ganivet!

Consells:
Per decorar amb fondant, és molt important que cobriu el pa de pessic amb una capa de ganache de xocolata i cap a la nevera un altre cop. Perquè? Doncs perquè la xocolata farà de cobertura, quedarà dur i conservarà la humitat del pa de pessic amb els seus farcits. A part, si després es fa servir fondant per decorar (com en el meu cas) tindrà una base més ferma. 
Penseu que depenen de les figures que es puguin fer amb fondant el pes serà considerable....
El que avisa no és traïdor! ;p

Espero que us hagi agradat aquesta entrada! I per qualsevol dubte em podeu enviar un mail o comentari aquí al blog i us el contestaré encantada!!!

Petons!!








You Might Also Like

2 comentaris

  1. Respostes
    1. Moltes gràcies Rous!!
      Espero que disfrutis amb el blog!! ;)

      Ja he vist el teu! Està super bé, ànims i endavant!!

      Petons!!

      Elimina