Benvinguts · Bienvenidos · Welcome · Bienvenue · Benvenuto · Willkommen

Una de pa!

By 12:03 , , ,

Bon dia Sweets!

Si, ja ho sé: dilluns, començament de setmana.... buufff
Però no patiu, us porto una solució: una recepta que alucinareu mandarines!

És la primera vegada que faig pa, i volia compartir-ho amb tots vosaltres, i com no, donar-vos la recepta perquè tasteu aquesta MERAVELLA de pa.

D'acord, ja sé què pensareu: "Uf! Pa! Això és molt complicat: amassar, fermentar, forn, etc"
Doncs no! Bé si, tot això s'ha de fer per aconseguir un bon pa, però creieu-me, val la pena i el resultat ni us ho explico.
Ja veureu, que una vegada n'heu fet un, voldreu mil i una receptes de pa per poder-los fer tots!
Encara que sigui per poder inundar tota la casa d'olor de forn, de fleca, és genial l'olor que deixa... Segur que repetireu!

Apa doncs! Anem per la recepta, preparats?


Pa de llet condensada amb sèsam
Ingredients
1 llauna de llet condensada (370 grs aprox.)
1 llauna de llet (fer servir el pot de la llet condensada)
1/2 llauna d'oli de gira-sol
50 grs de llevat fresc
3 ous
1 culleradeta (de cafè) d'essència de vainilla
1 kg de farina
15 grs de sucre
c/s sal

Preparació
Agafem el bol del tourmix i posem: la llet condensada, la llet, l'oli de gira-sol, el llevat, l'essència de vainilla, el sucre i la sal. Passem el tourmix fins que quedi tot barrejat.
Perquè el tourmix? Doncs per assegurar-vos que el llevat fresc queda ben esmicolada i integrada a la barreja.
Ho passem tot en un bol gran i afegim els 3 ous, fem una passadeta amb tourmix per integrar-los.
Anem afegint la farina, poc a poc, i barregem amb una cullera de fusta. Veureu que arribarà un moment que haureu d'amassar amb les mans, quan tenim tot el quilo de farina se us farà una mica difícil seguir amb la cullera... Per tant, és hora d'amassar amb les mans i començar a fer braços per la "operación bikini"...jijiji
No podem parar d'amassar fins que no tinguem una massa elàstica i fins que no se'ns enganxi als dits.

Untem un altre bol (grandet) amb una fina capa d'oli i col·loquem la massa. Cobrim amb paper film i la deixem fermentar fins que dobli el seu volum.
Aquest és l'aspecte que té un cop a doblat el volum:



Ja tenim la massa feta!
Ara bé el procediment per fer la trena del pa:
Dividim la massa en 5 porcions de 200 grs cadascuna i fem tires llargues.
Col·loquem tres tires a la dreta i 2 tires a l'esquerra, les enganxem totes cinc per dalt:


Ara bé quan el maten! Jajajaja, si us serveix de consol, jo vaig haver de desfer la trena més d'un cop, fins que no ho vaig pillar....jajajaja
Agafem la primera tira del tres de la dreta i la col·loquem a l'últim lloc dels dos de l'esquerra. Tot seguit, agafem la primera tira dels tres de l'esquerra i la col·loquem a l'últim lloc dels dos de la dreta, i així repetidament fins que ja no ens quedi massa. 
Un cop feta, agafeu les puntes de cada extrem i amagueu-les a sota, així us quedarà més maca.
Aquest és el resultat:


Ara deixem fermentar-la un altre cop, menys estona que abans.
La pintem amb ou i li espolvoreixem sèsam per sobre (la quantitat va a gust de cadascú).
La posem al forn (ja preescalfat a 180º) a 180º durant uns 25 minuts.

I aquest és el resultat:


Espero que us hagi agradat la recepta i que no trigueu gaire a fer-la! ;)
Qualsevol dubte que tingueu em podeu enviar un mail a través del blog o si preferiu, pel facebook.


Petonassos,

You Might Also Like

2 comentaris

  1. Jo puc donar fe de que no pararíes de menjar-ne. I com a regal pel dia de la mare , FABULÓS!!!
    GRÀCIES!!!!

    ResponElimina