Benvinguts · Bienvenidos · Welcome · Bienvenue · Benvenuto · Willkommen

Layer Cake de taronja i xocolata

By 13:58 , , , , , , , , , ,

Hola Sweets!

Dilluns...
Com es presenta la setmaneta?
Sí, ja ho sé, dilluns, una paraula quasi innombrable... De totes maneres, què us sembla si us ensenyo la recepta de la setmana, i així deixeu de pensar en dilluns, i penseu a comprar els ingredients per fer-la?
Tracte fet?

El pastís va servir per celebrar el meu aniversari! Va ser divendres 13 i vaig pensar: "Aquest any em penso fer un auto-pastís!"
Ningú m'ha pogut dir: "En casa del herrero cuchillo de palo" Jejejeje



Feia temps que tenia aquesta recepta a la recamara, volia esperar a fer-la quan tinguéssim el bon temps a sobre, no ho sé, l'ingredient principal fa que sigui molt fresca, i així va ser.

Som-hi doncs!

LAYER CAKE DE TARONJA AMB XOCOLATA
Ingredients Pa de Pessic:
2 ous
200 grs de sucre
La ratlladura d'una taronja
187 grs de farina
1,5 culleradetes d'impulsor
100 ml de llet
100 ml d'oli
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla

Ingredients Almívar:
40 ml d'aigua
50 grs de sucre
Suc d'1 taronja

Ingredients Orange Curd:
60 grs de mantega (punt pomada)
100 grs de sucre
Suc de 1/2 llimona
Suc de 2 taronges
2 ous
50 grs de midó de blat de moro

Ingredients Ganache:
400 grs de xocolata negra
275 grs de nata 35% MG




Preparació Orange Curd:
Rentem i assequem les taronges.
Ratllem la pell (en compte de no ratllar la part blanca).
Espremem el suc de les taronges i la mitja llimona i ho colem.
En un bol, batre els ous i incorporar la resta d'ingredients. Barrejar-los fins que ens quedin integrats.
Posem aquest bol al bany maria i a foc lent-mig i anem removent (uns 20 minuts) fins que obtinguem una crema suau i consistent.

*Un consell: aquesta crema la vaig preparar el dia abans. Quan estava a temperatura ambient, la vaig posar en un pot i a la nevera.
Aguanta fins a una setmana a la nevera.
Si la voleu fer i que us duri més temps, podeu posar-la al congelador. Aguanta moltíssim.

Preparació Ganache de xocolata:
En un bol posem la xocolata i reservem.
La nata (ha de tenir un mínim del 35% de MG) la posem en una cassoleta al foc, quan arranqui a bullir la retirem i la tirem en el bol on tenim la xocolata.
Esperem un minutet i ja podem començar a remenar fins que quedi una crema suau però consistent, tipus la nocilla.
Deixem a temperatura ambient fins que es refredi del tot.

Preparació Pa de Pessic:
Pre-escalfem el forn a 180º.
En un bol posem el sucre, ratllem la pell de les taronges i les hi afegim. Barregem bé perquè s'impregni del gust i olor de la taronja.
En un altre bol, separem les clares dels rovells i les muntem a punt de neu.
En un altre bol, barregem bé els rovells amb el sucre, l'extracte de vainilla, la llet i l'oli.
Tamisem la farina amb l'impulsor i ho afegim a la barreja anterior. Batre amb molt de compte amb una espàtula, sense fer força i amb moviment evolvents.
Hi afegim les clares muntades i les integrem amb molt de compte perquè no puguin perdre el punt de neu. 
Untar un motlle amb mantega i tirar-hi la massa.
Fornejar durant 40 minuts, o fins que el pal surti net.
Traiem del forn i el deixem refredar uns 10 minuts dins del motlle.
Desmotllem amb compte i el deixem sobre una reixa fins que es refredi completament.
Un cop fred del tot, ja podem tallar el pa de pessic per la meitat.

Preparació Almívar:
En una cassoleta posem l'aigua, amb el sucre i el suc de la taronja a foc mig-alt. Escalfem fins que bulli. Ho deixem durant 4-5 minuts i retirem del foc.
Deixem que es refredi.


Amb l'almívar que em preparat pintem les planxes de pa de pessic.
Col·loquem una planxa de pa de pessic sobre la superfície on el vulgueu presentar.
Fent servir una mànega pastissera i un cornet amb boca rodona fem una circumferència al límit de la planxa amb la ganache de xocolata (per fer un mur de contenció).
A continuació, dins d'aquesta circumferència i tirem la crema de taronja.
Ho posem a la nevera durant 5 minuts perquè agafi cos.
Tot seguir, agafem la següent planxa de pa de pessic i la col·loquem a sobre de l'anterior i repetim el mateix procés.
I així successivament fins que tingueu el Layer Cake muntat.
Amb la ganache que ens sobri aprofitem per fer les decoracions.



I voilà! Pastís fet i a punt de menjar!
Us haig de dir que ha tingut un èxit espectacular, així que no dubteu en fer-lo.
Espero que us hagi agradat i.... fins la pròxima super recepta!

Petonassos,
   

You Might Also Like

0 comentaris