Benvinguts · Bienvenidos · Welcome · Bienvenue · Benvenuto · Willkommen

Praliné d'avellana

By 19:54 , , , , , , , , , ,

Hola sweets!!

Avui ho he vist, l'últim post va ser de l'agost!!!!! O_o
No pot ser això.... Aquesta vegada però, tinc excusa. El casament, el viatge, etc.
Però ara, ja tot torna a la normalitat, vaig poder viure un conte de fades i ara s'ha de tocar de peus a terra :)

Tinc un munt de receptes preparades per tots vosaltres, les aniré publicant de mica en mica però intentant seguir un ritme, perquè si no passa el que passa...

Amb la recepta d'avui, us puc dir, que sues la cansalada... Però el resultat val molt la pena; té infinitat de sortides, té una durabilitat extraordinària i és divertit fer-ho, ja que si et quedes a la meitat de la recepta també et surt una cosa que a molta gent li agrada.

Aprofitant que tenia bastantes avellanes, me liat la manta al cap i he preparat PRALINÉ D'AVELLANA, sí, amb majúscules, perquè ha quedat....Nyam!!



PRALINÉ D'AVELLANES
Ingredients
450 grs d'avellanes (crues o torrades i SENSE SAL)
300 grs de sucre
112 grs d'aigua


Preparació
Preescalfem el forn a 150º (amb aire)
En un cassó i posem el sucre i l'aigua.
Preparem un pot hermètic d'uns 500-750 ml.

Posem les avellanes en una safata i les torrem al forn. Si les avellanes que tenim són crues les hi haurem de tenir durant 30 minuts, si ja són torrades les hi deixem 15 minuts, removent de tant en tant perquè no quedin torrades només d'una part.
Les deixem refredar fora del forn.
Escalfem el sucre i l'aigua a foc mig/alt, sense remoure, fins que arribi a una temperatura de 120º.
Retirem el cassó del foc.
Afegim les avellanes torrades al cassó de l'almívar i removem fins que el sucre cristal·litzi i es formi una capa blanca sobre les avellanes.
Tornem a posar el cassó al foc i escalfem, aquí si que no podem parar de remenar, fins que el sucre es desfasi i es torni a punt de caramel. (Aquesta és la parta on es sua la cansalada...)
Abocar-ho sobre una safata de forn coberta de paper de forn i deixar refredar.



En un processador d'aliments (Thermomix, turmix/picadora,...) ho triturem fins que quedi una pasta brillant i untuosa, les avellanes han de deixar anar tot el seu oli.
Ho guardem en un pot hermètic i ho conservem a la nevera (pot durar fins a un any).
També es pot guardar en un lloc fres i sec, però jo sempre ho he deixat a la nevera, manies meves.... :p





Amb aquesta recepta podreu fer infinitat de coses: bombons, pastissos, mousse, torrons, gelats, etc

Abans he comentat que us podeu quedar a la meitat de la recepta, si si, sinó voleu triturar les avellanes i fer el praliné, us podeu quedar amb les avellanes garrapinyades! 

Una cosa important, quan fa temps que no es fa servir, l'oli es separarà de la part sòlida, no vol dir que s'hagi fet malbé! Només cal remanar-ho amb una cullera i llestos!



Fins a la pròxima!


Petonassos,

You Might Also Like

2 comentaris

  1. Que bé! Ja trovavem a faltar les teves magnífiques creacions, però se't perdona l'absència perquè hi havía un motiu, i mooooolt important.
    BENVINGUDA!!!!!!!!!!!!!

    ResponSuprimeix